Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Minulý rok byla mým problémem č.1 zvěř. Vysoké a černé zvěři jede konopí jako prase. Ale jen do doby, než kytky nasadí palice (to už je na ně asi příliš silný ). Slyšel sem o lidských vlasech, benzínu a podobných experimentech, ale osobně neznám nikoho kdo by to zkoušel. Máte někdo zkušenosti? Podělte se plís.
Taky nemám žádný zkušenosti, ale ptal sem se kámoše, jehož fog je fořt, a řikal buť vysokej plot, nebo zabalit lidský vlasy do hadru, píchnout doprostřed na klacek, prej se toho bojej, a nebo sou prej přípravky kterejma se to potře a pak to těm mrchám už nechutná . Zkusil bych se zeptat třeba v prodejně pro myslivost...
Ja jsem zkusil vajgly od cigaret. Par metru okolo kytek jsem rozhazel dva plny popelniky. Asi mesic to tam smrdelo jako v hospode, predtim jsem nachazel stopy prasat, dokonce me neco sezralo jednu (dobre rostlou ( )kytku, a potom se tomu zvirata vyhybaly. Bohudik i lide, tak jsem mohl sklizet urodu.
Ale partyzansky pestovani nedoporucuju, je s tim mooc prace a vysledky nejsou takovy. Ted uz pestuju doma v kvetinaci a je to fajn
Abych pravdu rekl, tak take nemam s timto skusenosti. Ale myslim si, ze prvotni veci je, aby misto bylo spatne pristupne (jak myslivcum = FUCK OFF vsem, tak i zveri). Misto by take melo obsahovat dostatek zelene flory = ostatni rostliny funguji jako vyborne maskovani a potom se snizi % pravdepodobnosti, ze zviratka ochutnaji nase dobrutky). Nebo je posledni moznost= vysazet kurevsky velke mnozstvi kytek.
PS: silne nedoporucuji branit kytky ostnatim dratem
Mě osobně se nejvíce, i když to možná bude znít trochu podivně,proti "okusovačům" osvědčilo si na své políčko trošku "káknout", nebo si "cvrknout". Asi nemusím vysvětlovat co tyto dva termíny znamenají.
Po zasazení ganja-přísady jsem k nim přidal svůj bobek, a abyby toho nebylo ještě dost tak jsem je snad i trochu rituálně pocikal.
Vysvětlím: Snad si z přírodopisu pamatujeme, že si zvířata svá teritoria značí svými exkrementy - to je jasná věc. A uznejte, že někteří lidé jsou také pěkná zvířata! (nebo snad prasata? teď už doopravdy nevím!).
Já osobně se touto procedůrou řídím téměř při každé návštěvě políčka tzn. jednou za 14 dní. Věřte nevěřte ono 100% funguje.
Další a také ověřenou metodou je v místě políčka umístit kousek cca 15-20 dkg syrového masa. Za teplých jarních dnů velice rychle podlehne zkáze a vydává charakteristicky nepříjemný odér, který je "okusovačům " zduše nepříjemný, a právě z tohoto důvodu se políčku vyhnou na sto honů.
Nelíbí se mi řešení jak to popsal autor a totálně stim nesouhlasim. 1 : Někdo pro pěstování INDOOR nemá podmínky
2 : Psát něco tak debilního jako že venku se
nic kloudnýho nevypěstju je ...
3 : A házet vatany kolem kytek je nemorální a
neetické!!
Myslím že takhle by se dalo pokračovat ještě dále až do ne-
konečna
Zkuste kluci bojovat proti divoké zvěři tím, že doslova ZECHČIJETE okolí kytek. Jelikož má divoká zvěř nejvyvinutější čichový smysl, určitě se tomuto místu vyhne.
Můl ale opravdu zaručený recept jak vyzrát na ty nenažraný
(...)-nechci být "nemorální a neetický"-viz Liprd
Takže kolem kytek v okruhu tak asi 3-5 m rozházejte obyčejný lidský vlasy -- na 100% --
Pozn.: 1.) V každým kadeřnictví jich zametají denně qanta!
2.) V žádným případě NE vlasy který jsou jakkoli
chemicky ošetřený. (párkrát zaprší a je po
kytkách!
Vlasy jsou ok, ale skuste je dát do starých silonek. Takový malý vlasový koule +-10cm, ty se potom v blízkým okolí přidělaj k větvím stromů nebo kopřivám.
K těm vlasům. Je jisté, že to funguje! Ale zkuste se zamyslet nad tím, když na Vaše políčko přijde policejní komando. Chomáče vlasů jsou jako otisk Vašich prstů. Pozor tedy na DNK.
Při procházkách v lese jsem narazil na jednu lesní školku, kde byly ošetřeny malé smrčky proti okusu chomáčkem přírodní ovčí vlny.